Sürgősségi rendelettel módosul az érettségi

Az oktatási minisztérium nem győzi kivárni, amíg a parlament elfogadja a tanügyi törvény vonatkozó módosítását, ezért sürgősségi kormányrendelettel vezetik be jövő héten a szakmai érettségit – közölte kedden Ecaterina Andronescu tárcavezető.

A képviselőháznak kedden délután kellett volna elfogadnia a törvénymódosítást, ám a honatyák hiányzása miatt a parlament nem volt határozatképes. „Nincs más megoldás, mint a sürgősségi rendelet, mert a végzős diákoknak pedig jogában áll tudni, hogy milyen vizsgák várnak rájuk jövőre” – magyarázta a miniszter.eretsegi

Andronescu az államfőre hárította a felelősséget történtekért, Traian Băsescu ugyanis a korábban már elfogadott törvényt visszaküldte a parlamentnek. A képviselőház szakbizottsága már újratárgyalta és változatlan formában ismét elfogadta a jogszabályt.

A bizottsági ülésen Kötő József RMDSZ-es képviselő volt az egyetlen, aki a szakmai érettségi bevezetése ellen szavazott. A maszol.ro-nak azt nyilatkozta: az érettségi rendszer ismételt megváltoztatása szakmailag megalapozatlan kampányfogás a kormánypártok részéről.

 

Kimaradt?