Plágium Pharrell Williams és Robin Thicke 2013-as slágere

Pharrell Williams és Robin Thicke 7,3 millió dollárt kénytelenek fizetni Marvin Gaye örököseinek, miután a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy Blurred Lines című slágerük a soulénekes 1977-es Got to Give It Up  című számának másolata – írja a Consequence of Sound.

A tárgyalás egyik napján Robin Thicke énekelve próbálta bebizonyítani, hogy a poptörténet során számos olyan sláger napvilágot látott már, ami korábbi számok akkordjaira épül – többek közt a Beatles, a U2 és Michael Jackson dalait játszotta le a bíráknak.

Pharrell Williamszet arra kérték a bíróságon, hogy játssza le mindkét dal basszusát, miután a zenész elismerte, hogy így egymás után fellelhető hasonlóság a kettő között, de megjegyezte, hogy az ő számuk inkább hangulatában hasonlít Gaye slágerére, és nem direkt másolata annak.

Egy közleményben a két zenész jelezte, hogy tiszteletben tartják a jogi procedúra eredményét, de fenntartják az eredeti álláspontjukat, miszerint a Blurred Lines az ő szellemi termékük, ezért fontolgatják az esetleges további lépéseket az ügyben.

Az alábbi videó a két szám összehasonlítása: 

https://www.youtube.com/watch?v=ziz9HW2ZmmY

Kimaradt?