Űrkoncertet ad űrturistaként Sarah Brightman

A történelem első élő űrkoncertjére készül Sarah Brightman, aki űrturistaként ősszel utazik a Nemzetközi Űrállomásra.

Az 54 éves brit szopránénekesnő szeptember 1-jén indul útnak egy háromszemélyes Szojuz-űrhajó fedélzetén. Volt férjével, Andrew Lloyd Webber brit zeneszerzővel közösen keresi az űrbeli körülményekhez leginkább illő számot.

„Megpróbáljuk kidolgozni az összes technikai részletet” – mondta az énekesnő, megjegyezve, hogy a súlytalanság állapotában énekelni természetesen egészen más, mint lent a Földön.

„Szeretném, ha egy kórus, gyerekek, egy másik előadó vagy egy egész zenekar kísérne a Földről” – mondta még Brightman. Hozzátette, hogy olyan dalt keresnek, amely gyönyörű, az üzenetét tekintve egyszerű, ugyanakkor nem túl nehéz elénekelni.

Brightman állítólag több mint 50 millió dollárt fizet az útért. Ő lehet az első, aki 2009 óta turistaként utazhat az űrbe. Utoljára a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte járt fizető turistaként az űrállomáson. Oroszország eddig hét turistát repített az űrbe. Az utasok legalább 20 millió dollárt fizettek a páratlan élményért.

A Space Adventures magánvállalat szervezett űrutazásán Brightman tíz napot tölt az űrállomáson. Az énekesnő idén januárban kezdte meg a felkészülést a Moszkvához közeli Csillagvárosban, ahol többek közt űrutazási tréningen és intenzív orosznyelv-oktatáson vesz részt.

Kimaradt?