Fejér László: szorgalmazzuk a központosított ügyintézés leépítését

„A szabad piacra kell bízni az építőipari nyersanyagok árának meghatározását, mint például a homok és a kavics esetében. Az RMDSZ ezen törekvését ültetné gyakorlatba az a törvénytervezet, amelyet ma iktattunk a Képviselőházban” – fogalmazott Fejér László Ödön, a Szövetség parlamenti képviselője.

A Kovászna megyei törvényhozó nehezményezte, hogy a kavics és a homok árát a Pénzügyminisztérium illetékes igazgatósága határozza meg. Elmondása szerint: „ez egy újabb bizonyíték arra, hogy Romániában le kell bontani a központosított ügyintézést. Nekünk az a feladatunk, hogy ezt törvényjavaslatokkal szorgalmazzuk. Jelenleg körül-belül 750 gazdasági szereplőnek könnyítene tevékenységén egy ilyen jellegű intézkedés, hisz ők rengeteg fölösleges utat tesznek meg annak érdekében, hogy az árakat a Pénzügyminisztériumban egyeztessék.”

Fejér továbbá emlékeztetett arra is, hogy Romániában, a 2007-es EU-s csatlakozását követően számos olyan intézkedést kellett volna gyakorlatba ültetni, amely serkenti a szabadpiacot, valamint lebontja az adminisztratív akadályokat, és orvosolja a végrehajtási hiányosságokat az ügyintézésben.

Kimaradt?