Román pókeres vert át számos angol kaszinót

Elítélhetnek egy román pókerjátékost, aki "cinkelt" kártyákkal játszva nyert több tízezer fontot számos angol kaszinóban – írja a fortunaweb.hu a brit sajtót idézve.

Mihai Lacatoș az egyik első olyan pókerjátékos, akit bűnösnek találtak „cinkelés” vádjában. A férfi szinte láthatatlan hajtásokkal és gyűrődésekkel megjelölt kártyákkal játszott hat éven át, hamis személyazonossági iratokkal több brit kaszinóban, köztük a londoni Playboy Clubban, ahol egyetlen hét alatt 43.400 fontot nyert ezzel a módszerrel. 

Annak ellenére, hogy kitiltották, a 61 éves férfinek a hamis személyi iratokkal sikerült több kaszinóba is bejutnia Leicesterben, Salfordban, Nottinghamben, Birminghamben és Londonban. 

A Playboy Clubban végül azért figyeltek fel a ténykedésére, mert gyanúsan sokat nyert. A Caesars Entertainment felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, akik az összes brit kaszinónak elküldték a férfi fotóját. Lacatost végül tavaly márciusban, a northamptoni Rubicon Casino-ban tartóztatták le, ahol a személyzet felismerte a fotón látott férfit.

Letartóztatásakor 1.845 font volt nála, ezt a rendőrök elkobozták. A férfit nem nagyon hatotta meg, hogy lebukott, hiszen mialatt óvadékon szabadlábon volt, még legalább három kaszinóban megfordult. 2014 májusában kellett volna megjelennie a bíróságon, azonban ezt elmulasztotta megtenni, így elfogató parancsot adtak ki ellene. A rendőrök a Luton reptéren találtak rá, ahol letartóztatták. 

Lacatos 14 csalással kapcsolatos és 4 hamis személyazonossági dokumentumokkal kapcsolatos vádpontban vallotta magát bűnösnek. Az ítélethirdetés március 16-án lesz a Southwark bíróságon.

 

Kimaradt?