Maros megyében kevesen íratták be előkészítőbe gyermekeiket

Hétfő estig 146 ezer 137 szülő jelezte hivatalosan országszerte, hogy szeretné gyermekét előkészítő osztályba íratni - tájékoztat közleményében az oktatásügyi minisztérium.

A közel 150 ezer kérés 81,1 százaléka (118.481) olyan öt éves gyermekek beíratására vonatkozik, akik 2015. szeptember elseje előtt töltik be hatodik életévüket, 18,9 százaléka (26.656) pedig olyan gyerekek beiratására, akik idén szeptember 15. után lesznek hat évesek.

Az adatok azt mutatják, hogy Maros megyében a gyermeklétszám függvényében kevés gyermeket írattak be eddig, Vâlcea és Călărași megye szintén rosszul szerepel. A legaktívabb megyék között Temes és Kolozs megye szerepel. 

A beiratkozások első köre pénteken zárul. A kéréseket online is ki lehet tölteni, ebben az esetben a szülőknek vagy a felhatalmazottaknak csupán az érvényesítéséhez kell személyesen megjelenniük az iskolánál. A kérés itt tekinthető meg.

A fennmaradó helyeket és a be nem íratott gyermekek listáját március 20-21-én függesztik ki az iskoláknál, illetve a tanfelügyelőségeknél.

A végleges eredményeket április 10-én teszik közzé.

Az első osztályokra történő beíratások első köre szintén pénteken zárul.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?