Fél napot töltött a jeges folyóban, de túlélte a másfél éves kislány

Javul annak a másfél éves amerikai kislánynak az állapota, akit egy jeges folyóba zuhant felborult személyautóból mentettek ki az után, hogy mintegy 14 órát töltött fejjel lefelé a gépkocsi ülésbe csatolva - közölte a rendőrség.

Matt Johnson, a Utah állambeli Spanish Fork rendőrségének illetékese hétfőn közölte, a család arról tájékoztatta őket, javul a 18 hónapos Lily Groesbeck állapota, és van remény arra, hogy a kicsi életben maradjon.

A kislányt szombat délben fedezte fel egy halász. A rendőrség úgy véli, hogy anyja a folyó fölött átívelő hídon egy betonelválasztónak ütközött gépkocsijával, oldalára billent és a folyóba zuhant. A 25 éves nő életét vesztette a balesetben

A rendőrség nem tudja, mi okozta a péntek esti balesetet. Nem találtak jelét annak, hogy az autó megcsúszott, és műszaki hibára sem bukkantak a járműben. A balesetet senki nem látta. A kislány állapotát válságosról stabil, de válságosra változtatták kezelőorvosai.

A szerencsétlenül járt személyautót a Salt Lake Citytől 80 kilométerre délre fekvő Spanish Fork folyóban találta meg a halász. A gyerek fejjel lefelé volt az autóban, amelybe beszivárgott a fagyos folyóvíz, de a vízszint nem ért el kislányig - mondta Johnson. A család tagjai elmondták a rendőröknek, hogy Lynn Groesbeck péntek este 10 óra körül távozott szülei salemi házából, és otthonába tartott, amikor a baleset történt.

Három rendőr és négy tűzoltó gázolt a mentéskor a folyóba, hogy a gépkocsit álló helyzetbe fordítsa, és megmentse a gyereket, akit kihűléssel szállítottak kórházba. A térségben 0-3 Celsius-fok körüli hőmérséklet volt azon az éjszakán, amelyet a gyermek a gépkocsi fogságában töltött.

Kimaradt?