Ponta: a valósághoz alkalmazkodó érettségire van szükség

A kormány számára részletes tájékoztatót kért a 2013-as érettségiről Ecaterina Andronescutól, az oktatási tárca vezetőjétől, Victor Ponta miniszterelnök. Rámutatott: nagyon fontos, hogy az új rendszert időben megismertessék.

„Azt szeretném, hogy a diákok és szülők értesüljenek az elvárásokról. Traian Băsescu ellenzi ugyan a szakmai érettségi bevezetését, de ő jövőre már nem fog vizsgázni, azokra kell gondoljunk, akik majd részt vesznek a felmérésen, számukra egy a valósághoz alkalmazkodó, korrekt rendszert kell biztosítani" – nyilatkozta Victor Ponta a keddi kormánygyűlés előtt.1030 ponta andronescu

Az oktatási tárca vezetője biztosította Victor Pontát arról, hogy a következő héten bemutatja a vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet.

Ecaterina Andronescu további módosításokat is szeretne alkalmazni az érvényben levő oktatási törvényen, a kilencedik osztályt a jogszabály előírásainak módosításával továbbra is a középiskolában szeretné tartani.

Traian Băsescu a hónap elején elutasította a szakmai érettségi bevezetését, visszaküldte a parlamentbe az új típusú érettségi bevezetéséről szóló törvényt. Az államfő lépését azzal indokolta, hogy az eddigiektől eltérő vizsgák bevezetése a tanévkezdés után veszélyezteti az oktatás minőségét és a jövő évi érettségi zavartalan lebonyolítását.  {loadposition emnp}

Kimaradt?