Íme egy férfi, aki saját fia testvére is

Adott egy 46 éves nő, Anne-Marie Casson, aki  bármit megtenne a fiáért, és az emített, 24 éves fiú, Kyle, aki egyedülálló és meleg, de nagy vágya, hogy apa legyen. A két szereplő találkozásából lett egy fura történet.

Ilyenkor több megoldás is kínálkozik, lehet például örökbe fogadni, vagy lehet keresni egy dajkaanyát. Kyle utóbbival próbálkozott, ám a brit klinikák mindegyike elutasította. Végül talált egy jelentkezőt (egy távoli rokont), ám neki váratlan egészségügyi problémái támadtak, így ez a lehetőség is kútba esett.

Itt lépett be a képbe az anya, Anne-Marie Casson, aki férjével, Alannel közösen úgy döntött, fia segítségére siet. Így történt, hogy beültették neki egy másik nő (Kyle spermiumával megtermékenyített) petesejtjét, ő pedig világra hozta a gyermeket. Közben lezajlott még egy tárgyalás is, melyen a bíró úgy döntött, az eljárás teljesen törvényes, Kyle pedig örökbe fogadhatja a fiát, aki brit jog szerint a testvére is egyben.

Noha a dajkaanyaság egyre elterjedtebb az Egyesült Királyságban, Kyle esete mégis egyedi: ő az első egyedülálló férfi, akinek így született gyereke, ráadásul az édesanyja hordta ki. Az eset precedenst teremtett, hiszen egyre több, nem hagyományos pár kap így esélyt a szülővé válásra.

„Nem én akartam meleg lenni, így születtem. Úgy születtem, hogy nem lehetnek gyerekeim. Az apaság mindig is életem egyik legfontosabb célja volt, és most sikerült elérnem” – nyilatkozta a férfi a Daily Telegraphnak.

Kimaradt?