Video-üzenetben köszöntötte fel a nőket Klaus Johannis

„Folyamatosan találkozom rendkívüli nőkkel, függetlenül attól, hogy vezető pozíciót töltenek be vagy csak hozzáértéssel, szenvedéllyel és elhivatottsággal végzik a munkájukat” – mondja Klaus Johannis, Románia elnöke, Facebook-oldalára feltöltött március nyolcadikai videoüzenetében.

A rövid filmecske az elnöki fotókból van összevágva, amelyek közéleti szerepet betöltő nőkkel való találkozásait örökítik meg: többek közt Margareta hercegnővel, Angela Merkel német kancellárral, Laura Codruța Kövesi DNA-főügyésszel, Gabriela Sabo ifjúsági és sportminiszterrel, Simona Halep és Monica Niculescu teniszezőkkel. Természetesen nem maradhat ki a sorból felesége, Carmen Johannis sem.

http://www.youtube.com/watch?v=NxKVHk1Vl3A

Az elnök felhívja a figyelmet üzenetében arra, hogy minden nő leánygyermek, feleség, anya vagy nagyanya, akik időt szakítanak szeretteik támogatására. „Számomra a férfiak és nők közti egyenlőség magától értetődő, és minden napnak nőnapnak kellene lennie, hogy értékeljük és tiszteljük a környezetünkben, életünkben lévő nőket” – mondja Johannis. 

Kimaradt?