Képzésben részesítik a vásárhelyi állatkert alkalmazottait

Valerie J. Hare Amerikából, Mark Kingston Jones Angliából és Sally Bindig Hollandiából érkezett Marosvásárhelyre, hogy szakmai továbbképzésben részesítse az állatkertben dolgozókat.

A négynapos képzést március 2 és 5. között tartották azzal a céllal, hogy a gondozók könnyebben felismerhessék az állatok igényeit, jobban kommunikálhassanak gondozottjaikkal, megfelelőbb körülményeket bitosítsanak számukra.

A polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón az Európai Állatkertek Egyesületét képviselő szakemberek beszámoltak marosvásárhelyi tapasztalataikról, elmondták, hogy az állatkert sajátos környezete, az erdő, a zöldövezet egyedivé teszi. Arra a kérdésre, hogy mennyire hasonlít, vagy különbözik a vásárhelyi állatkert azoktól, amit eddig láttak, a vendégek elmondták, nem vonhatnak párhuzamot, mindegyik más, ahogy más az állatkerti kultúra is egy-egy kontinensen vagy országban.

A képzést tartó szakemberek valamennyien nagy tapasztalattal rendelkeznek, számos országban megfordultak már, Afrikától Ázsiáig és Amerikáig dolgoztak állatgondozó személyzettel. A mostani képzésen próbáltak minél több tudnivalót, hasznos információt átadni, gyakorlati dolgokat megtanítani. A majmok, kecskék, őzek, madarak és teknősbékák gondozóit tanították.

Kimaradt?