Itt az okos-ugrókötél (VIDEÓ)

Manapság már annyi mindenből készült "okos" változat, hogy szinte kihívás olyan területet találni, ahová még nem tette be a lábát az "új őrület". Dél-koreai fejlesztőknek köszönhetően rövidesen ugrókötélből is vehetünk majd okosat, ugyanis elkészült a Smart Rope, az okos-ugrókötél, amely LED-ekkel és szenzorokkal emeli új szintre a népszerű sportot – írja az ipon.hu.

A termék fogantyúitól 45 fokos szögben indul ki maga a kötél, a fogantyúk pedig folyóscsapágyazást is kaptak annak érdekében, hogy semmi se állhasson a felhőtlen urálókötelezés útjába. Mind a ház, mind pedig a kötél rejt némi elektronikát, sőt, előbbiben még akkumulátor is található. A házban lapuló elektronika gombnyomással ki- és bekapcsolható, de ugyanezzel a gombbal okostelefonukkal is párosíthatjuk az okos-ugrókötelet, így a beüzemelés és a használat egyszerű, gyors.

http://www.youtube.com/watch?v=W8j5d2YqI50

Az újdonság Bluetooth 4.0-s vezérlőn keresztül továbbítja az ugrókötelezéssel kapcsolatos statisztikákat, sőt, a kötélbe integrált, hajlékony nyomtatott áramköri lapon elhelyezett magasfényű LED-ek segítségével edzés közben is láthatjuk, éppen hány ugrásnál járunk. A 23 LED-ből álló rendszer a szemeink elé vetíti az aktuális számot, ami maximum négy számjegyből állhat.

A Smart Rope használható önállóan, külön okostelefonos app nélkül is, de mindenképpen érdemes hozzá letölteni majd a Smart Gym alkalmazást, az ugyanis részletes statisztikákat biztosít az aktuális edzésmenettel kapcsolatban.

A Smart Rope szállítása várhatóan augusztusban vagy szeptemberben kezdődhet meg, és elsőként a támogatók kapnak belőle.

Kimaradt?