Négy veszélyes román bűnöző bujkál Nagy-Britanniában

Európa legkeresettebb bűnözői közül 17 Nagy-Britanniában bujkál. Ez utóbbiak közül négyen román állampolgárok – írta a brit rendőrség adatai alapján szerdán a Daily Mail

A 17  bűnözőt – a román mellett lengyel, litván, lett, bangladesi, belga és finn állampolgárok – hazájukban többnyire gyilkosság, emberkereskedelem, erőszak miatt ítélték el. Az egyik román állampolgárt, egy 27 éves férfit Romániában 20 évre ítéltek egy 2007-es gyilkosságért. Egy másikat azért köröz a román rendőrség, mert egy vascsővel és fejszenyéllel brutálisan megvert egy biztonsági őrt 2011-ben. Az ugyancsak 27 éves férfit gyilkossági kísérlet miatt 4 és fél évre ítélték.

Egy harmadik, 25 éves férfit 12-17 éves Brassó megyei lányok szexuális kizsákmányolása miatt keresi a rendőrség, öt éve szökésben van, a bűncselekményeket 2010 elején követte el. A listán szereplő negyedik román állampolgárt, egy 52 éves férfit emberkereskedelem és nők szexuális kizsákmányolása miatt keresi a rendőrség.

A listán szereplő többi külföldi állampolgárt is a romániaiakéhoz hasonló bűncselekményekért körözik. A brit rendőrség vizsgálatai szerint a legtöbb bűnözőnek vannak londoni kapcsolatai, de pontos hollétükről nem tudnak semmit, ezért tették közzé fényképüket, és kérik az emberek segítségét.

Kimaradt?