Megfejtették az életre szóló házasság titkát a német kutatók

Egy átlagos házasság 14,8 évig tart Németországban – számolták ki a német kutatók. Ha "túlélik" együttlétük hetedik évét a felek, akkor házasságuk egész életre szólhat.

Minél idősebbek a házasulandó partnerek, annál valószínűbb, hogy a házasságuk tovább tart. Az is növeli a tartós házasság esélyét, ha korábban már együtt éltek a házastársak. Minél tovább éltek korábban együtt, annál tovább fognak házasként is együtt maradni - állítja a német Die Welt.

Így alakul ki a statisztikai nagy átlag: egy német házaspár átlagosan 14,8 évig él együtt. Ez nem rossz eredmény, nemzetközi átlagban - állapítja meg a német lap. A német férfiak általában 33,6 évesen házasodnak, a nők pedig 30,9 évesen. Általában két és fél múlva érkezik az első gyermek.

Az átkozott hetedik év is bekövetkezik: ez ténylegesen és tudományosan is igazolható. Pontosabban arról van szó, hogy a partnerek kapcsolatbeli elégedettsége az ötödik és a nyolcadik év között éri el a mélypontot. Aki ezt túléli, annak jó esélye van arra, hogy a kapcsolat egy életre szóljon.

Kimaradt?