Majdnem tragédia történt előadás közben a győri színházban

A valóságban is fuldoklott az öngyilkossági jelenetben a Júdást alakító Sándor Péter a Győri Nemzeti Színház Jézus Krisztus szupersztár előadásán. A színész szerint nem a koncentráció hiánya miatt következett be a baleset, hanem a "véletlenek szerencsétlenül egybe estek" – írja a magyarországi sajtó.

A Bors szerint Sándor Péter színművész teljes súlyával, magatehetetlenül rángatózva lógott Júdás szerepében a Győri Nemzeti Színház színpadán szombat délután a Jézus Krisztus szupersztár előadásán. A lap szerint volt, aki hallotta a hörgését is, a kollégák közül többen majdnem sokkot kaptak, többen odarohantak segíteni, a jegyszedő nő pedig a közönséget kérdezte, hogy van-e közöttük orvos.

Sándor Péter azt mesélte, elsötétült minden, ürességet és feketeséget érzett, végigfutott minden emlék a fejében, mintha álmodott volna. A következő emléke az volt, hogy fel akar ébredni, üvöltöznek körülötte. "Homályos foltokat láttam és azt, hogy nem tudok mozdulni, nem kapok levegőt. Nem akarom magam sajnáltatni, de ott, abban a pillanatban én is azt hittem, meghalok" - mondta a Borsnak.

Szerinte nem a koncentráció hiánya miatt következett be a baleset, hanem a "véletlenek szerencsétlenül egybe estek". Az előadás ügyeletes orvosa, dr. Gyarmathy László azt mondta a Kisalföldnek, rossz helyre került a kötél, emiatt egy átmeneti kis agyi vérellátási zavar volt. Az orvos nem tartotta teljesen veszélytelennek a jelenetet.

Forgács Péter, a darab rendezője, színházigazgató azt mondta a lapnak, hogy a színész kapkodott, és rosszul rakta a jelenet közben a kötelet a nyakába, aztán megijedt és ez okozta a bajt. A darabot egyébként az eset óta úgy játsszák, hogy a színész már nem teszi a fejét a hurokba.

 

Kimaradt?