Érettségi felkészítőt tartanak a vásárhelyi Sapientián

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara az idén is megszervezi meg az ingyenes érettségi felkészítőket.

Harmadik éve tartanak ilyen jellegű felkészítőket a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karán – tájékoztatott Dávid László rektor, hangsúlyozva, hogy bárkit fogadnak, nem feltétel az egyetemre való iratkozás. A képzésekre szombatonként kerül sor, az elméleti anyag átismétlése mellett gyakorlási lehetőséget is biztosítanak a diákoknak. A román nyelv és irodalom tantárgyból a felkészítők reggel 9 órakor kezdődnek, matematikából 11 órától a 114-es teremben lehet ismételni.

A matamatika felkészítők február 21-én kezdődtek, de időközben is bekapcsolódhatnak a jövendőbeli érettségizők. Az előző két foglalkozás az algebra és analízis témáját járta körül, a következő, a március 7-i felkészítő mértanból a vektorok és analízisből a függvények határértékéről szól, míg március 14-én mértanból a kollinearitás és konkurencia, analízisből a folytonos függvények lesznek. További információ ezen a honlapon található.

A román nyelv és irodalom érettségi felkészítőt a Sapientia oktatója, dr. Standavid Beatrice tartja. Az időpontokat és a javasolt tematikát az egyetem honlapján lehet elérni.

Kimaradt?