Markó most már nagyon kíváncsi, miért akarták letartóztatni

A képviselőház házbizottságához fordult Markó Attila azzal a kéréssel, hogy kaphassa meg azt az ügyészségi jelentést, amely alapján a parlament jóváhagyta korábban az előzetes letartóztatását az úgynevezett Bica-dossziéban.

Ezt a Magyarországon tartózkodó RMDSZ-es politikus csütörtökön közölte a Facebook-oldalán. Markó Attila arra kíváncsi, hogy vajon az ügyészségi jelentésben szerepel-e az ártatlanságát bizonyító jegyzőkönyv. A dokumentum azt tanúsítja, hogy a politikus jelen sem volt a kárpótlási bizottságnak azon az ülésén, amelyen az ügyészségi vizsgálat tárgyát képező döntések születtek.

Markó emlékeztetett arra, hogy megkésve – már a letartóztatásának jóváhagyása után – ismerhette meg a Bica-dossziét. Ez tartalmazta ülés jegyzőkönyvét is, amelyre hivatkozva utóbb kérte, hogy szűntessék meg az ellene indított bűnvádi eljárást. Kérésére lassan három hónapja nem kapott választ.

A képviselő szerint két forgatókönyv lehetséges. Az egyik, hogy a parlamentbe küldött jelentés tartalmazza az ártatlanságát bizonyító jegyzőkönyvet. „Ebben az esetben mind az ügyészek, mind a képviselőház testületileg felelős azért, mert a tények ismeretében kérte, illetve jóváhagyta az előzetes letartóztatást” – írja a Markó.

A másik lehetőség az, hogy a jegyzőkönyvek nem kerültek be a jelentésbe. Ez esetben a politikus szerint a DNA szándékosan eltitkolta a parlament elől az ártatlanságot egyértelműen bizonyító dokumentumokat. „A fenti esetek bármelyike áll fenn, mindazoknak felelniük kell, akik ördögien játszanak az életemmel...” – jegyzi meg Markó Attila.

Kapcsolódók

Kimaradt?