Marosvásárhelyen is lehet majd kerékpárt kölcsönözni

250 kerékpár beszerzéséről dönt a csütörtök délutáni ülésén a marosvásárhelyi önkormányzat. Az RMDSZ-frakció javaslatára a város legforgalmasabb területén szerelnek fel a kikölcsönözhető kerékpárokat.

Korábban volt már volt egy hasonló kezdeményezés, akkor egy egész nyáron át használták a marosvásárhelyiek és a Marosvásárhelyre látogatók a bicikliket. Az önkormányzat RMDSZ-frakciójának az elképzelése most az, hogy vásároljanak 250 kerékpárt, amit a város legforgalmasabb pontjain lehetne kölcsönvenni.

A felhasználók egy-egy térképet is kézhezkapnának a városi forgalomról, amelyen megjelölnék, hogy melyek a legforgalmasabb útszakaszok, illetve melyek a kerékpározás szempontjából a legbiztonságosabbak.

Peti András alpolgármester elmondta, a főtéren, a várban, a ligetben, a Víkenden és a Somostetőn lehetne a biciklikhez hozzájutni. A terv az általános mobilitás elnevezésű projekt része, amelynek célja a kulturált közlekedés a város területén.

Jelenleg Marosvásárhely egész területén megengedett a kerékpár-forgalom. A városi biciklizéssel, a kölcsönözhető járművekkel nem titkolt szándéka az önkormányzatnak a kerékpársávok kialakításának megsürgetése, reális időn belül való megvalósítása is – mondta Peti András. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?