Hamarosan minden telefont vezeték nélkül tölthetünk

A vezeték nélküli töltés leginkább csak az utóbbi néhány évben kezdett megjelenni a piacon, azon belül is az okostelefonok és kiegészítőik kategóriájában. Azóta egyre több elektronikai készülék próbálja meg átvenni a vezeték nélküli töltést, sőt, néha autók is.

Az okostelefonok világában sajnos a legjellemzőbb az, hogy egy külön dokkolót kell vásárolni, amire rátéve lehet plusz kábel nélkül megkezdeni a töltést. A legszerencsésebb esetben (például a Google Nexus készülékeinél és egyes Lumiáknál) ez a lehetőség a készülék részéről már eleve támogatott. A kevésbé szerencsés esetben plusz hátlapot is kell venni a gyári helyett, esetleg egy beépíthető lapkát kell a hátlap alá applikálni.

Mivel tavaly elkészültek az első olyan alkatrészek, amelyek egy chip segítségével több szabványt is ki tudnak szolgálni, ezért a szokásos körök lefutása után idén már egyre több készülék koncentrálhat a vezeték nélküli töltésre. 

A Samsungnál maradva talán nem is kell olyan sokat várni már a jövőre, ugyanis a napokon belül bemutatkozó Samsung Galaxy S6 egyik legnagyobb újdonsága úgy néz ki, hogy a vezeték nélküli töltés lesz. Ha nem kell az akku feltöltésére kétszer annyi időt várni, akkor ez egy nagyszerű extra lesz a leendő tulajdonosok számára. 

Kimaradt?