Rács mögött a szentgyörgyi kiskorúakat kihasználó bűnbanda

Jelenleg harmincnapos előzetes letartóztatásban várja az ügy fejleményeit az érintett hat személy, akiket azzal vádolnak, hogy két éven keresztül szexuálisan kihasználtak négy kiskorú lányt egy sepsiszentgyörgyi szórakozóhelyen.

A maszol.ro tudósítója is beszámolt a szervezett bűnözés elleni hatóság (DIICOT) azon akciójáról, melynek során a megyei rendőrség és csendőrség segítségével prostituálthálózatot számoltak fel. Az áldozatok 13–16 évesek voltak.

A Kovászna Megyei Törvényszék közzétette a vádlottak nevét is. A lányok a tavaly bezárt megyeszékhelyi Flamingo bárban nyújtottak szexuális szolgáltatásokat, melynek tulajdonosa Szalay Csaba, az egyik alperes. Feraru Teodor Vasile rendőrtiszt gyakori látogatója volt a bárnak, és közben arra vigyázott, hogy ne derüljenek ki az ott lezajlott üzelmek. Az ügyészség szerint a bártulajdonos az ő védelmét élvezve dolgoztathatta zavartalanul a fiatal lányokat.

Az egyenruhás köztudottan jártas volt a harcművészetekben, évekig dzsúdózott is. Facebook-oldalán olyan fényképeket tett közzé, amelyeken rendőri magatartását sutba vágva, maffiózó szerepben tetszelgett. A fotókat időközben valaki eltávolította oldaláról. Vagyonnyilatkozatát nézve kitűnik, Feraru Foksányból került Háromszékre, ahol a moldvai fizetéséhez képest (750 lej) jelentősen jobban keresett, havi 2500 lejt.

A rendőrt időközben felfüggesztették állásából, és visszavonták a titkosított iratokhoz való hozzáférési jogát, valamint az ügyben belső vizsgálatot is elrendelt a megyei rendőrség parancsnoka, mivel a rendőrök sosem járőröznek egyedül, így elképzelhető, hogy más is tudott a kiskorúak kihasználásáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?