Chrome-mal böngészel, Google-lel keresel? Akkor ezt el kell olvasnod

A Google az egyik hivatalos blogján jelentette be, hogy kiterjeszti a Biztonságos Böngészés (SafeBrowsing) szolgáltatással tett erőfeszítéseit a Chrome-ra, a Google-keresésekre és a Google-hirdetésekre. Teszi ezt annak érdekében, hogy a felhasználók ne találkozzanak nem kívánatos szoftverekkel, amelyek aztán tovább garázdálkodhatnak számítógépeiken.

A Chrome mostantól nemcsak arra figyelmeztet, ha letöltenénk egy nemkívánatos szoftvert, hanem már azelőtt figyelmeztet, mielőtt egy olyan weboldalra lépnénk fel, amelyik éppen az ilyesfajta szoftverek letöltésére ösztönözne.

A Google a keresések során feltűnően megjelöli azokat az oldalakat, amelyekre – a fent említett okok miatt – nem ajánlja a tovább lépést, a hirdetéseknél pedig letiltja azokat, amelyek ilyen oldalakra vinnék át a felhasználókat.

A weboldalak tulajdonosainak azt javasolják, hogy regisztrálják oldalukat a Google Webmaster Toolsszal. Így ugyanis első kézből informálódhatnak arról, ha a Google valami olyasmit találna az oldalukon, ami miatt nem ajánlaná annak felkeresését. Ráadásul hasznos tippeket is kaphatnak, hogyan védjék ki ezt.

Kimaradt?