Ismét letartóztatnák az ügyészek Elena Udreát

Szerdán dönti el a legfelsőbb bíróság, hogy ismét fogdába küldik-e Elena Udreát. Az újabb korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított politikus előzetes letartóztatását kedden kérte a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Mint ismert, a Népi Mozgalom Pártjának képviselője jelenleg házi őrizetben van. Kedden beidézték kihallgatásra az ügyészek, ezúttal az úgynevezett Bute-gála-dossziéval kapcsolatos ügyben. A politikust azonban nem vették őrizetbe, hazaengedték, és otthon várhatja meg a bíróság szerdai döntését.

Akárcsak két héttel ezelőtt, hétfő este a képviselők ismét megszavazták az alsóház hozzájárulását Elena Udrea előzetes letartóztatásához, ezúttal Bute-gála-dossziéval kapcsolatos vádak miatt. A titkos szavazáson 170-en mondtak igent az ügyészség kérésére, 118-an nemet.

A Népi Mozgalom Pártjának (PMP) politikusát a Bute-gála-dossziéban csúszópénz elfogadásával gyanúsítják. Korábban Elena Udreát letartóztatták már a Microsoft-dossziéban is. Hét napot ült fogdában, majd a legfelsőbb bíróság a fogvatartását házi őrizetre enyhítette.

Kapcsolódók

Kimaradt?