Rettegnek beosztottjai Klaus Johannis pontosságmániájától

Valósággal rettegnek már Klaus Johannistól az elnöki hivatal alkalmazottai az államfő németes pontosságmániája miatt – állítja a Libertatea.

A lap Cotroceni-palotából származó forrásokra arról ír, hogy az államelnök nem tűri a késéseket és a határidő-túllépéseket. Ez újdonság a hivatal munkatársainak, mert Klaus Johannis elődei, Traian Băsescu és Ion Iliescu sokkal lazábban kezelték ezt a kérdést.

„Eddig minden olyan románosan működött a hivatalban, szemet hunytak, ha valaki nem tartotta be a határidőket. Băsescu is szigorú volt azért, de nem volt világvége, ha valaki késett egy megbeszélésről vagy nem készült el a határidős munkával. Klaus Johannis érkezésével azonban minden megváltozott a hivatalban. Egy perc késést sem tűr meg, katonás rendnek kell lennie Cotroceni-ben” – nyilatkozta az államfő egyik beosztottja.

Köztudott, hogy Klaus Johannis korábban a nagyszebeni polgármesteri hivatalban is elvárta a pontosságot, de államfővé választása óta már az újságírókat is megdorgálta a késéseik miatt. Egyik legutóbbi sajtótájékoztatóját is így kezdte: „Elkéstetek. Azt mondtam korábban, hogy egy óra múlva lesz a sajtótájékoztató, nem egy óra és öt perc múlva”.

Kimaradt?