Ilyen lesz az időjárás március nyolcadikáig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat régiókra bontva készítette el időjárás-előrejelzését a február 23. és március 8. közötti időszakra.

Eszerint Bánságban a hét elején meleg időre számíthatunk, kedden a maximális hőmérséklet akár a 16 Celsius fokot is elérheti. Ezt követően március elejéig fokozatosan lehűl az idő. Február 25. és 26. körül kiadós esőzés várható.

Körösvidéken a következő napokban felmelegedést jósolnak a meteorológusok, a nappali hőmérséklet akár a 15, 16 Celsius fokot is elérheti. Február 26-tól a hőmérséklet esni fog. Szintén esőzésre számíthatunk.

Erdélyben március 4-ig a megszokottnál nagyobb lesz átlaghőmérséklet, a legmelegebb az elkövetkezendő két hétben február 24-én, kedden lesz, amikor nappal 15 fokra, éjszaka 1-2 fokra számíthatunk. A következő két hét utolsó felére lehűlést jósolnak, az átlaghőmérséklet nappal 4-5 fok, éjszaka -4 fok körül alakul. Február 25-én és 26-án esőt jósolnak, de nem kizárt, hogy a következő két hétben további esőzések lesznek.

Máramarosban az elkövetkezendő három napban meleg lesz, kedden és szerdán 14 fokot is mutathatnak a hőmérők. Február 26. után lehűlés következik, március ötödike után a nappali hőmérséklet 2-3 fok, éjszaka -3 és -2 fok körül alakul. Máramarosban is esőre figyelmeztetnek a következő napokban a meteorológusok.

A hegyekben a következő két hét utolsó felében süllyed fagypont alá a hőmérséklet, nappal -2, éjszaka -8 fok lesz. Havazásra is számítani lehet. 

Kimaradt?