Az Oscar ellenpólusaként az Arany Málna díjakat is kiosztották

35. alkalommal hirdették ki a Razzies becenevű Arany Málna díjakat, amiket minden évben hagyományosan az Oscar-gála előestéjén ítélnek oda az adott év legrosszabb filmes teljesítményéért.

A díjat egy 700-nál is több tagot számláló szervezet adja át, értéke nem egészen 5 dollár. Az idei díjazottak között a hagyományos kategóriák mellett egy ún. „megváltott” díjat is bevezettek, melyben azokat díjazták, akik korábban Aranymálnát kaptak, de azóta megrázták magukat, és már jó filmeket forgatnak. 

Az este nagy nyertese egy nálunk be sem mutatott film, a Saving Christmas volt, a rendező-főszereplő Kirk Cameron négy díjat kapott meg hat jelölésből, ez lett a legrosszabb film, elnyerte a legrosszabb forgatókönyv díját, Cameron lett a legrosszabb színész, és alteregójával közösen megkapta a legrosszabb filmes duó kategória Arany Málnáját is. A film egyébként az IMDb szerint minden idők legrosszabb filmje, a Rotten Tomatoes filmes oldal szerint pedig 0 százalékos, azaz teljes mértékben értékelhetetlen mint művészi alkotás.

Cameron Diazt három Razzie-re is jelölték, de csak egyet kapott meg, a legrosszabb színésznőnek járót. A legrosszabb remake az Annie-lett, a legrosszabb mellékszereplőnő Megan Fox, és a Transformers 4-nek is jutott díj, hiszen Michael Bay lett a legrosszabb rendező, Kelsey Grammer pedig a legrosszabb mellékszereplő. Az idei évben Ben Affleck kapott megváltó Razzie-t, hiszen a rémes Gigli után megrendezte az Argo-akciót és ezért járt valamiféle elismerés.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?