A legszebb és legokosabb kutyákat keresik Kolozsváron (GALÉRIA)

Szombaton és vasárnap zajlik Kolozsváron a Napoca Ebtenyésztők Egyesülete által szevezett Napoca Dog Show 2015, amelyen hazai és külföldi gazdák vonultatják fel kedvenceiket, valamint különböző szervezetek mutatják be, mit tud egy elveszett embereket kereső vagy éppen betörőt elkapó eb.

A benevezett kedvenceknek nem csak a szépségét, hanem az ügyességét is megvizsgálták a hazai, magyarországi, dél-afrikai és olasz bírák, a kedvenceket több külön csoportban mérték össze.

Míg a gazdák kutyáikat vezették körbe a közönség és a bírák előtt, addig a Transilvania Expo egy másik sarkában csendőrök mutatták be, hogyan kapja el a betörőt a kutya, vagy találja meg az elrejtett holmit a tolvajnál. Kiderült az is, hogyan viselkedik egy kutya, ha éppen embert kell megkeresnie, miként vezeti a szaglása a megfelelő helyre.

A vasárnapig zajló showt tömegek látogatták meg, idős emberektől kis gyerekekig mindenki nézelődött, simogatott, kedveskedett, és tette még büszkébbé a kis (és nagy) kedvencek gazdáját.

Kimaradt?