Együttesük feloszlatása mellett döntöttek a HS7 tagjai

A 20 éves zenekar nemrég tartotta teltházas jubileumi koncertjét, ezért is meglepő a döntés. Augusztusban búcsúznak a Budapest Parkban.

A hírt a Budapest Park mai sajtótájékoztatóján jelentették be, hivatalos közleményt még nem adtak ki azóta. Facebook-oldalukon az utolsó bejegyzés február 8-án született. Az mindenesetre beszédes, hogy a Gesztenyefák alatt című dalukat osztották meg, melynek első sorai a következők: „Nem lesz több szerelmes dal / Ezt kérted, ezt ígértem / Nem lesz a neved többé / Kondenzcsíkkal írva az égre".

https://www.youtube.com/watch?v=7LE37zcJ8M8

Szűcs Krisztián frontember az MTI-nek úgy fogalmazott: „Amit megcsinálhattunk együtt, azt megtettük, emiatt döntöttünk úgy, hogy befejezzük működésünket. Ez a húsz év mindannyiunk számára életünk nagyon fontos része volt, gyakorlatilag folyamatosan aktív volt a zenekar. Nincs harag közöttünk, egyszerűen az ideális kreatív működést, amit mi elvárunk magunktól, azt így öten mostanáig tudjuk csinálni." A nyarat azért még végigkoncertezik, mielőtt augusztus 1-jén a Budapest Park színpadán elbúcsúznának rajongóiktól.

A zenekar 1995-ben alakult, kezdetben angol nyelven énekeltek, majd néhány próbálkozás után 2000-es, Cukor című lemezükön már csak magyar dalok szerepeltek. Innentől ez dominált a munkásságukban, bár teljesen nem adták fel az angolt, időről időre később is visszanyúltak még hozzá.

A búcsúturnén a nagy slágerek mellett régen elfeledett dalokat vesznek elő és mindenütt igyekeznek fellépni, ahol a húsz év alatt emlékezetes élményeket szereztek. Szűcs Krisztián arról is beszélt, hogy egyelőre nem látja pontosan, milyen projektekben fog részt venni a jövőben - az eddigiek közé tartozott mások mellett a Neo, a The Twist vagy a Budapest Bár.

Kimaradt?