"Nem szűnne meg a munkaügyi felügyelet az átszervezések miatt"

,,Nem szavazza meg a liberális párt egyszerű indítványát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselőházi frakciója” – mondta Kerekes Károly, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője szerdán a plénumban.

Az egyszerű indítvány tárgya az a kormányrendelet, amely összevonja a Munkaügyi Felügyelőséget, az Országos Szociális Kifizetési és Szociális Felügyelet Ügynökséggel, és helyettük létrehozza az Országos Munkaügyi Felügyelőség és Szociális Biztonság Ügynökségét. 

Kerekes Károly az egyszerű indítvány szavazásra bocsátását megelőző vitában ismertette a szövetség álláspontját: „Az RMDSZ úgy véli, hogy a két intézmény összevonása nem jelenti azt, hogy a munkaügyi felügyelet megszűnik. Ezért  a szövetség nem szavaz meg egy olyan indítványt, amely az említett tevékenység megszűnését  feltételezi. Az átszervezés  viszont egy lehetséges első lépést jelenthet a decentralizáció fele, amely által az önkormányzatok hatáskörébe kerülhetnek olyan fontos tevékenységek, mint a szociális juttatások megítélése és kifizetése, valamint a szociális felügyelet. Ehhez azonban szükségesnek tartjuk a megfelelő pénzforrások biztosítását.”   

A képviselőhéz plénuma jövő héten szavaz az egyszerű indítványról. 

Kapcsolódók

Kimaradt?