A MIÉRT reformját szorgalmazza a Háromszéki Ifjúsági Tanács

A MIÉRT reformját szorgalmazza az ifjúsági ernyőszervezet tisztújító küldöttgyűlése előtt a Háromszéki Ifjúsági Tanács.

A HÁRIT a legutóbbi elnökségi ülésén állásfoglalást fogalmazott meg, amely szerint csak érdemi viták és helyes kérdések mentén lehet az országos ifjúsági képviseletet feléleszteni, újra célt és értelmet adni a tevékenységének.   

"Nem az a helyes kérdés, hogy ki lesz a MIÉRT elnöke, hanem az, hogy képesek vagyunk-e olyan programot, ifjúsági stratégiát összeállítani, amely úgy a tagszervezeteink, mint azok a fiatalok érdekeit is szolgálja, akik nem tartoznak semmilyen ifjúsági szervezethez" – jelentette ki Oltean Csongor, a HÁRIT elnöke.

Szerinte ahelyett, hogy azt lesnék, milyen pozíciókat tud a MIÉRT-nek biztosítani az RMDSZ a közelgő választásokon, inkább arra kellene törekedniük, hogy az egyre passzívabb ifjúságot érdekelté tegyék a közügyek iránt.

A HÁRIT-elnök lapunk érdeklődésére kijelentette, arról még nem hoztak döntést, hogy indítanak-e jelöltet a tisztújításon, de tény, hogy a szervezetben vannak olyan személyek, akik jelentkeznének, és képesek volnának az országos szervezet vezetésére. A HÁRIT közgyűlése március 6-án zajlik, döntést akkor hoznak ebben a kérdésben.

Oltean Csongor azt is elmondta, nem csak Hargita megyei szervezetekkel egyeztettek korábban, hanem valamennyi területi ifjúsági tanáccsal, és a hangulat, amelyet a közleményükben felvázoltak, általános a MIÉRT-ben. Mint korábban megírtuk, a MIÉRT elnöki tisztségére egyelőre egyetlen jelölt van, Jakab Adorján személyében.

Kimaradt?