Borbély: az RMDSZ-nek erős képviselete lesz

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke a Kolozsváron lezajlott RMDSZ-MPP találkozóval kapcsolatos újságírói kérdésekre válaszolva kijelentette: Kolozsváron nem egyeztetésre, hanem egy találkozóra került sor. "Az RMDSZ lezárta a jelöléseket, jelöltei indulnak a választásokon, ami nem azt jelenti, hogy nem állunk szóba másokkal, hogy bizonyos stratégiai kérdésekben nem egyeztetünk, de ez egyértelműen a december 9.-i választásokat követő időszak témája" – magyarázta.

Borbely resizeA politikai alelnök Marosvásárhelyen, a jelölési dokumentumok leadását követő nyilatkozatában, az RMDSZ-MPP találkozóról kifejtette, az önkormányzati választásokon a romániai magyarság egyértelműen az RMDSZ-nek szavazott bizalmat, kinyilvánította, hogy továbbra is az RMDSZ-t tekinti legitim képviselőjének és ismételten megbízta a magyar közösség hiteles érdekképviseletével, "de ehhez egy erős parlamenti csoportra van szükségünk"- mondta Borbély László.

{loadposition mnk}

Hozzátette, a Magyar Polgári Párnak jelen pillanatban egyetlen lehetősége van: ne induljon az RMDSZ ellen a választásokon, és utána bármiről tudnak tárgyalni stratégiailag. „Az utóbbi két hét történései azt mutatják, hogy a két ellenzéki pártnak, az MPP-nek és az Erdélyi Magyar Néppártnak nincsenek alternatívái. Egymás között veszekszenek és az alakulatokon belül is feszültségek uralkodnak. Azzal, hogy jelölteket állítanak ellenünk a szórványban, nem a magyar, hanem a román érdekeket szolgálják, mert ezzel a magyar esélyeket gyengítik és a román pártok képviselői kerülhetnek be a parlamentbe. Felelősségük történelmi felelősség"- mondta a politikai alelnök.

"Mi csak azt tehetjük, hogy megpróbálunk erős parlamenti képviseletet létrehozni. Meggyőződésünk, hogy a választók megértik, hogy e pártoknak semmi esélyük bejutni, és azokra szavaznak, akik a magyarság érdekeit eddig is kitartóan, hitelesen képviselték"- mondta Borbély László.

Kimaradt?