Őrizetben Ponta sógora, bírósági felügyelet alatt Ghiță

Őrizetbe vették Victor Ponta sógorát, és bírósági felügyelet alá helyezték az ügyészek Sebastian Ghiță képviselő-üzletembert ellen az európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos korrupciógyanús ügyben.

A korrupcióellenes vádhatóság kedden vitte be kihallgatásra Iulian Herțanut, és éjszakára már nem engedték haza. Beidézték kihallgatásra a kormányfőhöz közel álló Sebastian Ghițát is, akivel közölték, hogy elkezdődött ellene az eljárás.

A Mediafax hírügynökség szerint a Ponta sógora és más személyek által vezetett cégtársulás 2012 januárjában szerződést írt alá egy szennyvízcsatorna-hálózat uniós pénzekből finanszírozott bővítéséről, de a pénz egy részét nem rendeltetésszerűen használta fel.

Sebastian Ghițát az ügyészek által bűnszövetkezetnek tekintett cégtársulás támogatásával gyanúsítják. Az üzletember a sajtónak elmondta, nem világos számára, mi volt ez a támogatás. Közölte, hogy nem ismeri jól a kormányfő sógorát, de nem hinné, hogy Iulian Herțanu bűncselekményt követett volna el.

Kapcsolódók

Kimaradt?