"A székelyek törökök" és más román konteók

Román összeesküvés-elméletekből szerencsére nincs hiány, bár az ország humoristái megszenvedik, hogy elveszik előlük a kenyeret. A különböző konteókból (konspirációs teóriákból) válogattunk, amelyek a székelyek, a dák várak és nem utolsó sorban a kazár-cionista országrombolók titkát is feltárják.

A legnépszerűbb összeesküvés-elmélet természetesen az ország feldarabolásával kapcsolatos. Ezt a teóriát a húszas évek óta melengetik, mindig az aktuális geopolitikai helyzethez igazítva. Míg a Szovjetunió és Jugoszlávia létezett, az a hír járta, hogy ez a két kommunista állam Magyarországgal közösen ügyködik az egységes állam szétszakításán, később már csak Oroszországot és Magyarországot érte ez a vád.

Az összeesküvés-elméleteknek időnként tápot adnak őrült politikusok is. Így történt ez a Moldova Köztársaságban mára politikai elemzőként ismert Andrej Szafanovval is, aki azt nyilatkozta, hogy „Romániának el kell tűnnie a világ térképéről”.

Pihenésképpen folytassuk egy paranoid skizofréniás esettel, ahol a szerző „marxista-liberális”, és hogy még erősebb legyen, sátánista anarchistákat vizionál egy kolozsvári falfirka miatt, amelyet a Bulgakovban vodkát vedelő magyar fiatalok készítettek. Ennél jobbakat már csak vért izzadva találtunk.

De sikerült. Mint tudjuk, a székelyek erőszakkal magyarosított népek, a földjükön pedig – „așa-numitului ținut secuiesc” – mintegy hatvan dák vár található. Erről ugyan a magyar sajtó lemaradt, a dákoromán folytonosság sem egy igazolt eszme, de van, ahol a kép összeáll. A blogíró szerint a magyar vezetők által hangoztatott autonómiatörekvéseknek ezek a tények egyértelműen gátat szabnak, a probléma azonban, hogy Románia megszállás alatt van (bár az végül nem derül ki, hogy mióta és kik által).

Annyi biztos azonban, hogy a székelyek nem románok voltak. A Drumuri Spirituale adás legalábbis kiderítette, hogy mi a titok: a székelyek – törökök!

https://www.youtube.com/watch?v=SbJCm4zR6ls

Az alábbi videó sem kutya, bár alanyán nem szívesen nevetnénk, amit mond, megállja a helyét az összeesküvés-elméletek sorában:

https://www.youtube.com/watch?v=kzYiDTYru0U

Amikor összeesküvésekről beszélünk, bizton állíthatjuk: a legapróbb szikra is erdőtüzet okoz, legalábbis erről álmodoznak a konteók követői. Egy roppant érdekes és sokrétű honlapon az olvasható például, hogy az E-ON telefonszolgálata, amely magyar nyelven is elérhető, az ország „bozgorizálásának” szekerét tolja. A történet persze nem áll itt meg.

Tudták például, hogy a kazár-cionista társaság uralja Romániát? Pedig igen: Ion Iliescu igazi neve például Ion Ivanovici, Traian Băsescu családneve valójában Braunovici, Emil Constantinescu nem is lehetne más, mint Emil Cazbici. Hozzá sem kell tennünk: az említettek mind szabadkőművesek, akiknek egyetlen célja a haza szétszakítása. Az első lépés mindig egy ártalmatlan telefonszolgálattal kezdődik…

Kimaradt?