Hagyta meghalni barátnőjét a balesetet okozó moldvai fiatalember

Inkábba hagyta meghalni a barátnőjét egy balesetet okozó Iași megyei fiatalember, csak ne vonják felelősségre a tettéért. A bűncselekmény több mint két éve történt, de a jelenleg 23 éves Alexandru Irimiát, tettestársával együtt, most állították bíróság elé – számolt be hétvégén a ziaruldeiasi.ro.

A fiatalember a 18 éves barátnőjével, egy barátjával és egy másik, 17 éves lánnyal Răducăneni-ben italozott egy bárban 2012. szeptember 12-én, a baleset estéjén. Annak ellenére, hogy alkoholt fogyasztott, Irimia azt javasolta a társaságnak, hogy utazzanak Iași-ba találkozni néhány közös barátjukkal. Az ittas fiatalember Coziánál, egy kanyarban felborult a járművel.

A balesetet a két fiú néhány zúzódással megúszta, ám a hátsó ülésen utazó két lány súlyosan megsérült, mindketten eszméletüket vesztették. Irimia és a barátja azonban úgy döntött, nem hívnak mentőket, megpróbálják eltitkolni az ügyet. Az ügyészek szerint azon az estén egy arra járó mentő is megállt mellettük, ám az orvosoknak azt hazudták, hogy nincs szükségük segítségre.

Irimia a helyszínre hívta a kiskorú lány bátyját, és arra kérte, hogy az eszméletlen húgát szállítsa haza, a barátnőjét, a 18 éves lányt pedig hagyja a tömbházlakása bejáratánál. Velük tartott a részeg sofőr barátja, Bogdan Curcă is. A 17 éves lány testvérét valahogy meggyőzték, a szülőknek hazudja azt, hogy a húga leesett a lépcsőkön. Irima a helyszínen maradt, és elvontattatta az autót.

Bogdan Curcă kis idő elteltével visszatért a tömbház elé, ahol a 18 éves lányt hagyták. Mivel az áldozat eszméletlenül feküdt a földön, a fiatalember megijedt, és úgy döntött: mindkét lányt elviszi a saját autójával a helyi SMURD-állomásra. Itt azt hazudta, hogy a két lány részegen leesett a lépcsőn, ez okozta sérüléseiket.

Az áldozatokat Răducăneni-ből a iași-i sürgősségi kórházba szállították, ahol a 18 éves lány két hét múlva belehalt a sérüléseibe. A két fiú úgy bukott le, hogy a 17 éves lány egy idő után feléledt a kómából, és mindent elmondott az orvosoknak. A tettesek ellen eljárás indult, pénteken emeltek vádat ellenük.

Kimaradt?