Saját iPhone 4-ese ölte meg a fiatal nőt

A 24 éves Evgenia Sviridenko még a fürdőkádban is közösségi oldalán, a Vkontakte-on nézelődött (ez a Facebook orosz megfelelője) iPhone 4-esével, de úgy, hogy közben a telefon töltőn volt. Az iPhone beleesett a vízbe, és a hölgyet halálos áramütés érte.

A szerencsétlenül járt nőt – írja a Mirror – lakótársa találta meg, akinek gyanús lett a nagy csend a fürdőszobában. Amikor (természetesen áramtalanítás után) kivették az iPhone-t a kádból, látták, hogy még a vízbe esés után is dolgozott, erre utaltak a közösségi oldal automatikus frissítései.

A rendőrség most vizsgálja az esetet, és egyelőre arról nem adott felvilágosítást, hogy a töltő az Apple szabványos eszköze volt-e (ennek amúgy ilyen esetben azonnal meg kellett volna szakítania az áramkört), vagy netán egy harmadik féltől származó (aminek a használatától az Apple óva inti felhasználóit).

Nem sokkal korábban egy 16 éves szintén orosz lányt ért azért áramütés, mert töltés alatt lévő telefonját magával vitte a zuhany alá. Ez is iPhone volt, de ez csak véletlen egybeesés, más típusú telefonoknál is ennyire ostoba dolog töltés közben víz közelbe vinni a készüléket.

Kimaradt?