Megnőtt a szexjáték-balesetek száma A szürke 50 árnyalata miatt

Amerikai felmérések szerint 2007 óta megduplázódott az erotikus játékszerek okozta sérülések száma, és különösen a szadomazótól sem mentes regény megjelenése után, 2012-2013-ban – írja a vs.hu.

Az adatok, amelyeket a Washington Post citál, az áram okozta baleseteket felügyelő amerikai rendszer hozta nyilvánosságra, amely 1991 óta tartja számon a sérüléseket. A masszírozók és vibrátorok kezdetben kevés balesetet okoztak, de 2005 óta egyre szaporodtak, amikor Amerika-szerte mintegy 1500 ember részesült gyógykezelésben szexbalesetek miatt.


A középkorúak a leginkább veszélyeztetettek, a férfi páciensek aránya 58 százalék, az életkor átlaga 44 év. A nők átlagéletkora alacsonyabb, 30 év. A legidősebb férfi, aki szexbalesetet szenvedett, 85 éves férfi.

2012-ben egy nagy ugrás volt a sérülések számában, 2500 ember kapott ellátást emiatt. A szürke ötven árnyalata című könyvet 2011-ben publikálták. Nincs bizonyíték arra, hogy a két dolog összefügg, mindenesetre a regényt tízmilliók olvasták, és a múlt héten a szexshopok tulajdonosai is arról számoltak be Amerikában és Európában egyaránt, hogy a könyv forró fogadtatása miatt jócskán betáraztak az eszközökből, miután most mutatják be a történet filmváltozatát.

Az online jegyeladásokból úgy tűnik, a nézők megőrülnek A szürke ötven árnyalata című filmért. Ugyanakkor egyre többen tiltanák be a mozit: családi erőszak ellen küzdő aktivisták és vallásos csoportok közösen küzdenek a szadomazóval teli film ellen.

Kimaradt?