Hordozható töltőt mutatott be az ASUS

Az okostelefonok terjedésével a vásárlók egyre nagyobb mennyiségű kiegészítőt vesznek meg, folyamatosan növekszik például a külső akkumulátorokra való igény is, köszönhetően annak, hogy a telefonok továbbra sem bírják sokáig egy töltéssel. Felismerte ezt az ASUS is, és úgy döntöttek, hogy megpróbálnak egy ütőképes energiabankkal elő állni – írja az ipon.hu.

A tajvani gyártó ZenPower névre keresztelte az újdonságát, a típus pontos beazonosítására pedig a szerkezet kapacitása szolgál, ami esetünkben 9600 mAh. Az ASUS megoldásáról az első szemrevételezést követően, a szakavatottabb olvasóinknak azonnal a Xiaomi Mi Power Bank 10400-ra asszociálhatnak, ami egyáltalán nem a véletlen műve. A ZenPower 9600 jóformán az utolsó „tollvonásig” kiköpött mása a Xiaomi termékének. A belbecsről viszont már nem mondható el ugyanez, hiszen a fémes burkolat alatt más felállásban sorakoznak az energiahordozók, ez pedig némi pozitív előrelépést von magával.

A készülék töltöttségi szintjét négy fehér LED jelzi a felhasználók számára. Egyszerre csak egyetlen eszközt lehet majd róla táplálni, ami egy kicsit szomorú, hiszen ekkora kapacitásról már egy táblagép és egy okostelefon akár együttesen is újult erőre kaphatna. No, de nagyjából mire is elég 9600 mAh? Példának okáért ekkora kapacitásból egy ASUS ZenFone 5 négyszer lenne teljesen újratölthető, vagy kétszer az új generációs Memo Pad 7 (ME572CL).

Arról nem szólt a fáma, hogy az úgynevezett „pass-through charging” eljárást támogatja-e a ZenPower, a Xiaomi alternatívájába ugyanis ilyen lehetőség is került. Ez azt takarja, hogy maga az energiabank akkor is tölthető, ha arról éppen egy táblagép vagy egy okostelefon már töltődik.

Kimaradt?