Ő Románia legfiatalabb női kamionosa (FOTÓK)

Maria Daniela Cioancának hívják, besztercei, és mindössze 22 éves Románia legfiatalabb női kamionosa. Portréját a soferidetir.ro készítette el.

A fiatal hölgy 500 lőerős motorral felszerelt Volvo FH nyergesvontatóval járja már két éve Európát. Nem egyedül, hanem 26 éves párjával együtt, aki szintén hivatásos gépkocsivezető. Pedig választhatott volna más pályát is: több nyelvet beszél, és a kolozsvári BBTE politikatudományi karán diplomázott.

A portálnak elmondta, azért lett kamionos, mert okleveles pályakezdőként a végzettségének megfelelő szakmákban megalázóan kicsi fizetésre számíthatott. Barátja egy spanyolországi szállítási cégnél dolgozik, innen jött az ötlete, hogy maga is hivatásos gépkocsivezető legyen.

Még az egyetemi évei alatt megszerezte a C-E kategóriájú jogosítványát. Az oklevél megszerzése után a kedvesét is alkalmazó spanyol céghez szegődött, és teljesült az álma: egy nyerges vontató volánjához ülhetett.

„Volt egy fél év, amikor gyakorlatilag a kamionban éltünk. A kabinja volt a házunk. Sokaknak ez furcsának tűnik, de én imádom, amit csinálok” – jelentette ki.

Kimaradt?