Ingyen nyírja egy fodrász a rosszul viselkedő gyerekek frizuráját

Egy atlantai fodrászat különös marketingfogást alkalmaz: ingyen nyírja a rosszul viselkedő gyerekek frizuráját, akik nem fogják megköszönni az eredményt.

Benjamin Button Special-nek hívja szolgáltatását Russel Frederick, a film főszereplőjének különleges története után, akinek életciklusa éppen ellentétes: öregemberként születik és gyermekké fiatalodik vissza. Frederick klienseinél ezt a hatást úgy éri el, hogy kopaszodó öregember frizurát varázsol a gyerkőcöknek, akiket így nevetség tárgyává tesz. A fodrász a szolgáltatást egy kreatív, nevelő célzatú módszernek tekinti, amit akkor ajánl, ha már minden más eszközből kifogytak a szülők - írja a Huffingtonpost.

A háromgyermekes fodrász először saját fián alkalmazta a módszert, akinek tanulmányi eredményei radikálisan romlani kezdtek, majd véleménye szerint ugyanígy javultak a hajvágás után. Miután a média felkapta a hírt több szakértő is jelezte, hogy ez efféle megszégyenítésre alapú fegyelmezési módszerek hosszú távú sérüléseket okozhatnak a gyereknek, de akár a céllal ellentétes hatást is válthatnak ki és ciklikus rossz viselkedéshez vezethetnek.

A Rusty Fred fodrásza azzal védekezett, hogy reméli, hogy minél kevesebb embernek kell majd ehhez a módszerhez folyamodnia, amit akkor tart csak megoldásnak, ha semmi egyéb nem vezet eredményre. „Azonban ha a hagyományos módszerek nem működnek, kreatívnak kell lenni” – véli Frederick. Az sajnos nem derül ki a cikkből, hogy eddig hányan éltek a szolgáltatással.

Kimaradt?