Megjelent a világ első Ubuntu mobilja

A spanyol gyártó bemutatta a BQ Aquaris E4.5 okostelefont, amely mától megvásárolható és egyben a világ első, Ubuntu rendszerrel ellátott modellje – írja a Telefonguru.

Az Ubuntu mobilos változata évek óta állt fejlesztés alatt, azonban végre a brit Canonical szakembereinek köszönhetően bárki számára elérhető. A kezelőfelület számos módosításon esett át, mire elkészült a lenti videón is látható változat, a legfontosabb a felhasználói élmény növelése volt. A BQ Aquaris E4.5 mától vásárolható meg 170 eurós áron.

http://www.youtube.com/watch?v=-dpfHYpfEXY

A készülék nem teljesen új darab, hiszen egy ideje már megvásárolható Android KitKat rendszerrel is. Ahogy a nevéből is látható, az Aquaris E4.5 4.5 colos kijelzőt kapott, qHD felbontással, IPS panel alapokon, ez 244ppi pixelsűrűséget ejlent. A MediaTek chipset 1.3 gigahertzes maximális órajelen működik, egy gigabájt RAM tartozik hozzá.

A belső tárhely 8 gigabájt, melyből 5.5 érhető el a felhasználóknak, ám további 32 gigabájttal bővíthető microSD kártyával. A dual SIM támogatással is rendelkező telefon támogatja a 3G hálózatokat, az akkumulátor 2150 mAh kapacitású, tömege 123 gramm és 9 mm vékony a burkolat.

Kimaradt?