Miben jeleskednek az Európai Unió nemzetei?

A thrillist.com annak alapján készítette le az Európai Unió térképet, hogy melyik tagország a portál szerint miben jeleskedik. Íme:

Ausztria: Legalacsonyabb munkanélküliség – 2014-ben Ausztriában volt a legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta, 4,9 százalék.

Belgium: Legtöbb újrahasznosítás – Állítólag a belgák Európa „legzöldebb” nemzete, őket érdekli a legjobban a környezetvédelem és náluk működik legjobban az újrahasznosítás.

Bulgária: Legolcsóbb elektromos áram – A portál szerint abból tudod, hogy Bulgáriában vagy, hogy a lakótársad soha nem kapcsolja le a villanyt, hiszen nagyon olcsó az elektromos áram.

Horvátország: Legcsendesebb szomszédok – Ha éjjel kettőkor még a szomszédnál bömbölő zene miatt forgolódsz az ágyban, ha szombat hajnalban szőnyegporolás hangjára ébredsz, és ha a gyerekeid délután 6-kor már lábujjhegyen közlekednek, mert különben az alsó szomszéd püföli a csöveket, akkor a megoldás a Horvátországba költözés. A horvátok ugyanis a legcsendesebb európai nemzet a thrillist.com szerint. Csupán 10 százalékuk panaszkodik a hangos szomszédokra.

Ciprus: Legjobb pénzfelismerők – Ciprus az az ország, ahol ha aprópénzzel fizeted ki a büntetésed, akkor a hivatalnok nem jön zavarba, ugyanis a ciprusiak 78 százaléka könnyen meg tudja különböztetni a pénzérméket, és 91 százalékuk pedig könnyen felismeri a bankjegyeket is.

Cseh: Legnagyobb sörivók – Nem meglepő módon a csehek az Európai Unió legjobb sörivói, évente fejenként 148.6 liter folyékony kenyeret fogyasztanak el.

Dánia: Legtáncosabb és dalosabb kedvűek – A dánok 35 százaléka táncolt az elmúlt 12 hónapban, 38 százalékuk pedig énekelt.

Észtország: Legkevesebbet szemetelők – A portál szerint csak azért nem lettek az észtek Európa újrahasznosítói, mert nincs, amit újrahasznosítaniuk, ugyanis alig termelnek szemetet.

Finnország: Legtöbbet turistáskodók – A finnek nem igazán szeretnek otthon ülni, 88,5 százalékuk az elmúlt 12 hónapban legalább egyszer turistáskodott.

Franciaország: Legkevesebb elhízott ember – Ha sok sajtot, vajas croissant és bagettet akar enni és mégsem elhízni, akkor költözzön Franciaországba. Az ország lakói valamit tudhatnak, hiszen alig van elhízott polgáruk.

Németország: Munka mindenkinek – Bár Németország az egyik legnépesebb európai ország, mégis jut mindenkinek munkahely.

Görögország: Legalacsonyabb a tuberkulózisos betegek száma – Százezer görög közül csupán öten betegednek meg tuberkulózisban.

Magyarország: Legbecsületesebb adózók – Bár a magyar adóhivatal igazgatója nem mutatott jó példát – Vida Ildikót korrupció gyanúja miatt kitiltották az Egyesült Államokból –, a thrillist.com szerint a magyarok a legbecsületesebb adózók az Unióban.

Írország: Legkevesebb válás – Az írek értenek a legjobban a házassághoz, hiszen náluk a legalacsonyabb a válások száma és legmagasabb a termékenység.

Olaszország: Leghosszabb várható élettartam – Adózni nem szeretnek, de hosszan élni igen az olaszok, akiknek a várható élettartama 82,03 év.

Lettország: Szeretik megajándékozni a közalkalmazottakat – A lettek 67 százaléka úgy gondolja, hogy a közalkalmazottak nemcsak ünnepekkor érdemlik meg a prémiumot, hanem egész évben. 

Litvánia: Legtöbb érettségiző – A litvánok 93,4 százaléka leérettségizik, ezzel szemben a portál szerint az amerikaiak ponotsan ekkora százaléka nem is tudja, hogy hol van Litvánia.

Luxemburg: Legtöbb idegen nyelvet beszélők – A felnőtt luxemburgiak 61 százaléka három nyelvet beszél kommunikációs szinten, ami azért nem meglepő egy olyan országban, ahol három hivatalos nyelv van.

Málta: Legoptimistábbak – Valószínűleg az Unió legnyugodtabb nemzete is a máltai, ha ennyire optimistán tekintenek a jövőbe.

Hollandia: Legtöbb leszokott dohányos – Hollandiában még úgy is közegészségügyi probléma a dohányzás, hogy a nikotinfüggők 30 százaléka lemondott rossz szokásáról.

Lengyelország: Legnagyobb almatermelő – Lengyelország évente három millió tonna almát termeszt és csak 900 ezer tonna disznóhúst.

Portugália: Legnagyobb parafadugó-előállító – A világ parafadugó készletének felét Portugáliában állítják elő.

Románia: Legalacsonyabb a kokainfogyasztás – A thrillist szerint a romániaiakat sem a mozizás, sem a kokainfogyasztás nem érdekli.

Szlovákia: Robotok foglakoztatása – A szlovákok imádhatják a robotokat, hiszen sokan közülük már dolgozott együtt otthon vagy a munkahelyén robottal.

Szlovénia: Legkevesebb tinédzser anyuka – A szlovén tizenévesek legtöbbje tudhatja, hogy nem a gólya hozza a gyereket, hiszen nagyon alacsony a leányanyák száma.

Spanyolország: Legkedveltebb Erasmus célpont – Spanyolországban az egyetemi élet igazán jó lehet, a legtöbb Erasmus ösztöndíjas ugyanis a dél-európai királyságot választja.

Svédország: Legtöbb internetező – A svédek 94,8 százalékának van internet-elérhetősége.  

Nagy-Britannia: Legalacsonyabb a gyilkosságok száma – Az angolok igazi arisztokraták, hiszen alig van gyilkosság a szigetországban.

Kimaradt?