Egyelőre egy jelölt van a MIÉRT elnöki tisztségére

Számos eredményt felmutatott az elmúlt két évben a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), de vannak olyan hiányosságok, amelyeket pótolni kell, állítja Jakab Adorján, aki a március 20-22. között, Nagyváradon szervezendő küldöttgyűlésen indul az elnöki tisztségért.

A jelen pillanatban egyetlen indulóként ismert Jakab Adorján a maszol.ro-nak elmondta, az elnökségnek nyolc éve tagja, három elnök alatt dolgozott, így elégséges tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy a szervezetet vezesse.

A MIÉRT három alappillére a nyitottság, szakmaiság és partnerség, Jakab szerint azonban az elmúlt időszakban nem kapott elég figyelmet a nyitottság. Tapasztalható volt viszont az államfő-választások során, hogy az az előítélet, miszerint nem érdekli a fiatalokat a politika, megdőlt. Szükség volt ugyan valamire, ami megmozgatta, összefogta őket, de bebizonyosodott, hogy van mód a megszólításukra – fogalmazott.

Az elmúlt két évről – amelyet a nagyváradi Szabó József elnöksége fémjelzett – azt mondta, sikeres volt. A meglévő hagyományos rendezvényeket megszervezték és kibővítették, szakmaiságot vittek be, valamint újabb programokat, eseményeket – például energetikai, gazdasági, ifjúsági konferenciákat. Sokat elértek a külügy terén is, tagjai lettek az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének, a YEPP-nek.

Mint mondta, nem csak kifejezetten magyar ügyekkel foglalkoznak, hanem olyan az ifjúságot érintő kérdésekkel is, amelyek természetesen a magyar fiatalságot is érintik. Ezért indították útjára a Gyorshajtásért büntess, ne a korom miatt! kampányt, korábban pedig ezért dolgoztak az önkéntességi törvény módosításán, sikerrel.

Kimaradt?