Tóth Andi A nyomorultak musicalben debütál

Miller Zoltán Jean Valjeanként tér vissza a Madách Színházba, az X-faktor-győztes Tóth Andi pedig Eponine szerepében debütál a musicalműfajban. Nyilvános A nyomorultak szegedi és budapesti szereposztása – írja a Ványa bácsi blog.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei musicalpremierjét a Madách Színházzal közösen állítják színpadra Szirtes Tamás rendezésében. Victor Hugo – Alain Boublil – Claude-Michel Schönberg: A nyomorultak című musicaljét 2015 augusztusában Szegeden, 2016 áprilisában pedig a Madách Színházban mutatják be. A szegedi bemutató a Madách Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok együttműködésében jön létre.

A szereplők közül többen a Madách Színház 1999-es előadásában is szerepeltek, ám most másik szerepben térnek vissza. Miller Zoltán, a ’99-es előadás Marius-a most a főszereplő, Jean Valjean szerepét kapta, üldözője, Javert felügyelő pedig az egykori Enjolras, Debreczeny Csaba. Főiskolásként több kisebb szerepet játszott a darabban Nagy Sándor, aki most Thénardier fogadós bőrébe bújik. És nem maradhatott ki a csapatból az első magyar Jean Valjean, Vikidál Gyula sem, aki ezúttal a Püspök szerepét játssza majd.

Kimaradt?