Pályázz, hogy tanulhass!

Kiemelkedően tehetséges vagy a suliban, de szociálisan hátrányos helyzetű? Az Ady Endre-ösztöndíjat neked alapították, pályázd meg!

A magyarországi Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács, a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács és a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, 6–12. osztályos, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára. A támogatás célja, hogy az érintett tanulók zavartalanul folytathassák tanulmányaikat.

A rendelkezésre álló keretösszeg

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg Erdélyben 17 millió 500 ezer forint. Az ösztöndíj mértéke 100 ezer forintnak megfelelő lej egy fő részére a 2014/2015. tanévre. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása egyszeri banki átutalással történik.

A pályázónak vállalnia kell, hogy pozitív döntés esetén, amennyiben nem rendelkezik bankszámlával, a saját vagy a szülő/gyám nevére szólóan bankszámlát nyit, amelyre az ösztöndíj átutalásra kerül.

A támogatás folyósításának várható időpontja: 2015. június 1–30.

A várható ösztöndíjak száma: 175 ösztöndíj, amelyből 58 ösztöndíjat az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács, 58 ösztöndíjat a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács és 59 ösztöndíjat a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület adminisztrál.

Hogy kik pályázhatnak, milyen dokumentumok szükségesek, meddig lehet benyújtani a pályázatokat és hova, itt olvashatja

A pályázati űrlapot itt találja

A támogatás elnyeréséhez szükséges nyilatkozat formanyomtatványát itt érheti el

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. február 20.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?