Elena Udrea arra számít, hogy letartóztatják

Tagadta hétfő este Elena Udrea az ellene készülő újabb korrupciós bűnvádi eljárásban megfogalmazott vádakat. A Népi Mozgalom Pártának (PMP) képviselője a Gândulnak adott interjúban arról is beszélt: számít arra, hogy letartóztatják.

Mint ismert, a korrupcióellenes ügyészség az úgynevezett Bute-gála dossziéban indítana eljárást a politikus ellen, és ehhez kérte a parlament jóváhagyását. Elena Udreát hivatali visszaéléssel gyanúsítja a DNA. Az ügyészek szerint a volt regionális fejlesztési és turisztikai miniszter törvénytelenül utalt ki pénzeket 2010 és 2012 között a tárca költségvetéséből, amellyel burkoltan az ökölvívók Bukarestben megtartott nemzetközi gáláját támogatták.

Udrea azt hangoztatta, hogy miniszterként a törvényeket betartva járt el, nem szerepel az aláírása egyetlen szerződésen sem. Szerinte ha törvénytelenségek voltak, ezeket Rudel Obreja, a Román Ökölvívó Szövetség volt elnöke követhette el. Obreját egyébként ebben az ügyben őrizetbe is vették az ügyészek.

Arra a kérdésre, hogy számít-e a letartóztatására, kijelentette: „Bármi lehetséges. Nem is számítok arra, hogy bárki is mellém állna ebben az ügyben” – jelentette ki. Mint ismert, Elena Udrea letartóztatása csak a képviselőház jóváhagyásával lehetséges.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?