Bemutatkozott a Samsung Galaxy sorozat új darabja

A Samsung az utóbbi időben alaposan kiterjesztette a Galaxy családot, amely immár az A-, illetve az E-sorozatba tartozó készülékeket is magába foglalja. Január közepén felmerült a Galaxy J1 várható debütálása is, erre pedig szintén sor került, legalábbis a gyártó hivatalos weboldalán – írja az sg.hu.

A J1, amelynek pontos modellszáma SM-J100H, a korábbi pletykának megfelelően tűrhető hardveres specifikációt mondhat magáénak, egy-két eltéréssel. Megtaláljuk itt a 4,3 hüvelykes, WVGA (vagyis 480 x 800 pixel) felbontást támogató érintőképernyőt, a dual-SIM opciót, valamint az Android 4.4 KitKat operációs rendszert, amelyet az 5 megapixeles hátoldali LED flash kamera, valamint annak 2 megapixeles előlapi társa egészít ki (ez utóbbi a Palm Selfie funkció révén kézmozdulatokkal utasítható a kép rögzítésére).

Az 512 MB RAM és az alapesetben 4 GB-os, microSD révén azonban tovább bővíthető belső tároló szintén nem meglepetés, ám a chip feladatait mégsem a 64 bites négymagos Marvell processzor, hanem egy közelebbről meg nem nevezett, 1,2 GHz-en futó ikermagos példány látja el.

A pontos fizikai méret 129 x 68,2 x 8,9 mm, a súly 122 gramm, a cserélhető akkumulátor pedig egy 1850 mAh-s példány, amely a gyártó szerint 10 órányi beszédidőt garantál. A készülék három színben lesz kapható, ezek sorrendben kék, fehér és fekete, a hivatalos közlemény hiánya azonban azt sugallja, hogy nem túl sok piacon láthatjuk majd viszont a megoldást. Mivel a Samsung malajziai oldalán bukkant fel először a részletes ismertető, az országban minden bizonnyal sort kerítenek a debütálásra, ezt pedig az oroszországi bemutató követi majd, ám a többi régió sorsa egyelőre kérdéses.

Kimaradt?