Csendőröket vetettek be a dühös sepsiszentgyörgyi autósok ellen

A sepsiszentgyörgyi gépkocsi-nyilvántartási iroda székhelyéről csendőrök kergették ki hétfőn az ügyfeleket.

Az esetet követően lapunkat több elégedetlen háromszéki is megkereste és elpanaszolta, hogy eddig nem tapasztalt bánásmódban volt részük. Egyikük, Bende Jenő a Kovászna megyei prefektúrán is iktatta panaszát, majd lapunknak elmondta, hogy a sepsiszentgyörgyi autónyilvántartó irodánál már hosszú ideje általánossá vált a szervezetlenség, hétfőnként óriási sorok alakulnak ki, az ott dolgozók képtelenek akadálytalanul ellátni feladatukat, arra hivatkozva, hogy túl kevesen vannak.

Hétfőn azonban bejelentették, hogy két alkalmazott szabadságon van, ezért nem tudják kiadni a bejegyzésre váró autók ideiglenes iratait és a rendszámtáblákat, csupán átveszik az dokumentumokat. Bende Jenő rámutatott, hogy az országban bárhol az iratok leadását követően két órán belül kiállítják az ideiglenes iratokat és kiadják a rendszámtáblákat, Sepsiszentgyörgyön viszont hétfőn közel 3 órás sorbanállást követően egy tíz nap múlva esedékes időpontot adtak.

A háromszéki férfi szerint ez elfogadhatatlan, hiszen maga például teherautókat szeretett volna beiratni, és több ezer eurós kára keletkezik, ha a következő tíz napban nem tudnak dolgozni az autókkal. Ugyanakkor sérelmezte, hogy az autónyilvántartási hivatal dolgozói csendőrök segítségével toloncolták ki az épületből a sorba állókat. 

Prefektúra: várjuk a panaszokat

Constantin Anna-Zsófia, a háromszéki prefektus kabinetvezetője elmondta: az eset miatt várják a panaszosokat a kormányhivatalba. Hozzátette: a prefektura alá rendelt intézményhez hétfőn azért kellett csendőri segítséget hívni, mert túl nagy volt a tömeg, ezért az ügyfeleket kitessékelték az épületből, és szerre engedték vissza őket.

A Kovászna megyei autónyilvántartási hivatalban azért van létszámhiány, mert az intézmény egyes alkalmazottai ellen korrupció gyanúja miatt folyik eljárás, ezért azok nem láthatnak el ügyfélfogadási feladatokat. Jelenleg a hivatal vezetője is kénytelen az ügyfélszolgálatban dolgozni, mondta Constantin Anna Zsófia. Hozzátette: a személyzethiány rendezéséhez várhatóan Brassóból helyeznek át alkalmazottakat, de erre még nem kaptak jóváhagyást a közigazgatási minisztériumtól.

Kimaradt?