Kénsav okozott tömeges mérgezést a sepsiszentgyörgyi gyárban?

Nem munkahelyi balesetként vizsgálják a sepsiszentgyörgyi Autoliv gyárban pénteken történt mérgezéses incidenst. A hatósági vizsgálat eredményeire még egy-két hétig várni kell. Mint arról beszámoltunk, pénteken reggel egy ismeretlen eredetű gázszivárgás miatt kiürítették a kormánykereket gyártó vállalatot.

Mintegy 800 alkalmazott rohant kétségbeesetten az udvarra, miután többen is rosszul lettek munkavégzés közben. Pénteken a mentőszolgálat és a Készenléti Felügyelőség szakemberei a helyszínen elsősegélyben részesítették az embereket. A 12 személyt, aki elájult, a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol ellátták, majd hazengedték őket.

A Kovászna megyei Munkafelügyelőség vezetője, Ördög Lajos hétfőn azt nyilatkozts: nem munkabalesetként vizsgálják az esetet, mivel egyetlen sérültet sem szorult hosszas kórházi kezelésre. Vizsgálják viszont, hogy az alkalmazottak pánik miatt menekültek ki az épületből, vagy valós veszélyt jelentett a gázszívárgás.

Meg nem erősített értesülésünk szerint a munkások rosszullétét az okozta, hogy a szokásosnál több kénsavat használtak. Az Autoliv gyárban egyébként miután kiszellőztettek, péntek délután már elkezdett dolgozni a második váltás.

Sepsiszentgyörgyön most először jelezték hivatalosan a gázszívárgást, de tavaly a cég prázsmári gyárában két esetben is kerültek kórházba alkalmazottak hasonló körülmények között.

Kapcsolódók

Kimaradt?