Segít magyarul vizsgázni Erdélyben a Neumann Társaság

A magyarországi Neumann János Számítógép-tudományi Társaság együttműködik a romániai ECDL irodával. Az elmúlt év őszétől a két nemzeti ECDL iroda együttműködésének köszönhetően lehetővé vált, hogy az Erdélyben működő számos akkreditált vizsgaközpontban újra lehessen magyar nyelven is ECDL vizsgát tenni. Ehhez a NJSZT a romániai automata vizsgarendszer feladatait fordította, lektorálta és tesztelte.

„Jelenleg a rendszer további fejlesztése, a vizsgára felkészítő gyakorlótesztek véglegesítése zajlik. Társaságunk mindezt a határon túl élő magyarság érdekében, térítésmentesen végezte, illetve végzi, hogy a digitális írástudás nemzetközi tanúsítványának megszerzése határainkon túl se ütközzön nyelvi akadályokba” – nyilatkozta a Computerworld.hu-nak Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója.

A segítség azért is nagyon fontos, mert akinek ECDL bizonyítványa van, az 150 országban létező standard követelményeknek megfelelően rendelkezik az informatikai írástudáshoz szükséges alapvető ismeretekkel. Ráadásul, aki az ECDL rendszerbe bekerül, az alapmodulokon túl további kapcsolódó témákban is jártasságot és nemzetközi tanúsítványt szerezhet. Ilyen például az elektronikus aláírás, az IT biztonság, vagy a képszerkesztés és a webszerkesztés témája is.

Az előzetes tudásméréshez a vizsgarendszert Magyarországon működtető NJSZT honlapján ingyenesen letölthetővé tette a valamennyi vizsgapéldát tartalmazó ECDL vizsgapéldatárat, az elektronikus aláírás modulhoz ingyenes jegyzetet is.

Kimaradt?