Böllérversennyel csábít a Szatmár megyei RMDSZ

Hatodik alkalommal szervezi meg február 7-én a Szatmár megyei RMDSZ a böllérversenyt Tasnádon, három megye, Szatmár, Bihar és Szilágy találkozásánál.

A helyszín választás nem csak azért esett az érmelléki kisvárosra, mert az ottani RMDSZ jó feltételeket és szervezést ígért, de azért is, mert jó alkalmat kínál a három megye magyar vezetőinek, köztük Pataki Csaba, Szabó Ödön és Seres Dénes érdekvédelmi elnökök eszmecseréjére, közös gondjaik megtárgyalására, amelyen a tervek szerint ott lesz Kelemen Hunor szövetségi elnök is.

Nem sok túlzással akár azt is mondhatnánk, hogy a böllérverseny kárpát-medencei magyar találkozó lesz, mert az országhatár túlsó oldaláról is többen jelezték részvételüket. Elsők közt a csengeriek és a Vas megyei Vép került be Tasnádi István főszervező füzetébe, de csaknem biztosra vehető, hogy a Szatmár megyével határos kárpátaljaiak is megjelennek.

A tasnádiak arra számítanak, hogy mind a henteskés alá kerülő hízók számában, mind pedig a közönség nagyságában túllépik a tavaly ilyekkor méltán sikeresnek tartott sárközújlaki böllérversenyt, amikor közel harminc sertést kellett hurkává, kolbásszá, bőrsajttá és egyéb finomsággá feldolgozni, s a kóstolóra éhes népség pedig szerény becslések szerint is kétezer körül volt.

Az a tény, hogy a tasnádi verseny színhelye a fedett termálstrand mellett van, sokat hozhat a konyhára. Mint ahogy az is vonzó, hogy a finom falatokat nemes szilágypéri és szilágyballai borokkal lehet leöblíteni.

Kimaradt?