Halálos baleset történt a Scorsese-fim forgatásán

Scorsese filmjének előkészületei közben egy bontás alatt álló épület állványzata omlott le csütörtökön Tajvanon, a Chinese Culture and Movie Center nevű egykori filmstúdióban. A balesetben egy munkás életét vesztette, kettő súlyosan megsérült.

A Japánban játszódó kosztümös dráma előkészületeivel a tragédia ellenére a  nem álltak le. A 2008-as bezárása óta leginkább csak turistalátványosságként szolgáló intézmény vezetése kijelentette, hogy minden felelősség a munkát végző alvállalkozót terheli. 

A filmstáb egy tajvani tagja, David Lee – Ang Lee tajvani rendező egykori munkatársa – közölte a CNA tajvani hírügynökséggel, hogy Scorsese értesült a balesetről, és nagyon szomorú a történtek miatt, de úgy véli, hogy a történtek ellenére Tajvan jó helyszín a filmhez – mondta a stábtag. Martin Scorsese már Tajvanon tartózkodik, de nem tudni, hogy ott volt-e az épületben a baleset idején. 

Az amerikai rendező  az egyik legkiválóbb 20. századi japán író, Endo Suszaku világhírű regénye, az 1966-ban megjelent Némaság alapján forgatja új filmjét két jezsuita pap megpróbáltatásairól a 17. századi Japánban. A főbb szereplők között van Liam Neeson és Andrew Garfield is.

Kimaradt?